Beauty

Cum îmi îngrijesc tenul? Uite aşa!

<3 Skin care beauty routine <3 

Ladies, long time no talk!

Am fost aşa de ocupată în ultimul timp, mai ales cu DENTis 2018, congresul de la Cluj. A fost prima mea experienţă de genul acesta şi dacă aş putea, aş da timpul înapoi şi n-aş schimba nimic.

Timpul înapoi să-l dau nu mai pot, dar anul viitor cu siguranţă veţi vedea şi mai multe poze pentru că, eu şi colegele mele, vom participa la DENTis 2019 ! ( … ce repede trece timpul, 2019!!! )

Pe perioada congresului am încercat să împărtăşesc cu voi cât mai multe, deja ştiţi că-mi place să vă iau cu mine cam peste tot. Stories peste Stories de la congres, dar şi în rest.

M-aţi văzut cu makeup şi fără, iar întrebarea cea mai frecventă a fost: Daiana, cum îţi îngrijeşti tenul ?

Ei bine, uite aici e articolul, abia am aşteptat să scriu iar pe blog şi ca de obicei , abia aştept mesajele voastre!!!

Primul pas – Curăţarea tenului

Nu este un secret că folosesc apa micelară de la Garnier – Skin naturals, pentru piele sensibilă pentru că da, eu am tenul sensibil.

Cel fel de ten am? Până acum mi s-a spus că am un ten mixt, probabil aşa o fi… eu consider că am un ten mai mult uscat, dacă folosesc produse pentru tenul mixt, îmi simt faţa puţin încărcată şi în plus, mai am şi o senzaţie de disconfort. Oare păţeşti şi tu asta? Dacă folosesc ceva pentru ten gras, nici nu mai zic. Noroc că există game întregi de produse pentru fiecare tip de ten!

Apa micelară demachiază, curăţă şi purifică şi este pentru faţă, ochi şi buze. Nu conţine parfum şi asta mă bucură, sinceră să fiu. Curăţenia nu miroase a apă de trandafiri, castravete verde sau mai ştiu eu ce variante.

Nu necesită clătire, eu de exemplu nu simt nevoia să clătesc după, deşi unele prietene după ce folosesc apa micelară clătesc faţa. Fiecare se adaptează în funcţie de ce funcţionează cel mai bine.

Am primit şi feedback de la voi în legatură cu apa micelară, mi-aţi scris şi mi-aţi spus şi unele dezavantaje care pot să apară în timp şi m-am bucurat să le aud. Ladies, totuşi să ştiţi că nu o folosesc zilnic, chiar nu consider că e nevoie să o folosim zilnic sau de mai multe ori pe zi. Mie cred ca mi-ar usca tenul crunt, dacă aş folosi-o zilnic…

Trebuie cumva să înţelegem că şi tenul are sistemul lui după care funcţionează, mecanismul lui de apărare împotriva tuturor factorilor cu care se confruntă zilnic. De la praf, la frig, la razele UV, la aerul toxic de multe ori …

Exista şi e valabilă expresia  -prea mult ajutor- pentru ten în cazul nostru. Ştiu că vrei să ajuţi, dar ai grijă să nu ajuţi prea mult…

Uite, o să îţi dau exemplul cu ceara din ureche.  Probabil ştiai deja sau nu, ceara din ureche este unul dintre mecanismele principale de apărare a organismului şi acţionează ca un scut protector în faţa agenţilor patogeni sau a obiectelor străine care pot să pătrundă în urechea externă.  Este inestetică ceara din ureche? Este. De câte ori ai văzut-o la altcineva şi ai luat-o ca dovadă a unei igiene necorespunzătoare? La fel am făcut şi eu până am mai crescut şi m-am făcut mai cultă, să zic aşa. Ia încearcă să îndepărtezi de tot, zilnic, chiar de mai multe ori pe zi, ceara din urechiuşe … garantez că organismul tău nu o să se bucure prea tare şi o să cam ai ulterior de suferit. Organismul are echilibrul lui perfect, dar fragil. Tenul tău, la fel. Nu poţi să îl tot abuzezi cu fel şi fel de tratamente, creme, loţiuni, seruri în fiecare zi. Mai lasă-l în pace, că ştie el ce face.

Pasul 2 – Hidratarea Part 1

Că e iarnă, că e vară, eu folosesc Nivea Creme:

sau Body milk – nourishing, richly caring care este pentru piele uscată sau foarte uscată:

Nivea Creme are acum aceste desene foarte drăgălaşe pe capac şi eu am ales modelul acesta pentru că mă identific foarte bine cu el. Ador caii, sunt animale inteligente, frumoase, puternice. Fetiţa sunt eu,  când eram mică şi mergeam la ţară la bunici. Bunicul avea o iapă, Milly ( ştiu că avea nume de vacă ^_^ ) şi mereu eram pe lângă ea, îi dădeam şi eu morcovi, exact ca în imagine. Mergeam seara cu bunicul să o aducem de la păscut, înapoi veneam călare. Oh … the memories …

Bun! Am curăţat faţa, acum aplic crema. Dacă e nevoie aplic un prim strat, masez până ce intră în piele şi apoi mai aplic un strat cu cremă din belşug. De data aceasta las crema să intre în piele în ritmul ei. De obicei fac asta seara, atunci am timp.

Recent, mi-am cumpărat de la Elmiplant o cremă exclusiv pentru ten – skin moisture . Nu am pomenit nimic de ea până acum pentru că mi-am dorit să o încerc prima dată. La fel, pentru ten uscat şi sensibil. Voi aveţi crema asta ? Mie îmi place cum se comportă şi când se termină cred că fac refill.

În situaţii extreme, când îmi plezneşte frigul faţa, când e totul oribil, când stau, mă gândesc, îmi plâng de milă că frigul nu ţine cu mine, că nu mă place, seara îmi curăţ tenul tot cu apa micelară şi aplic Johnson`s Baby Oil cu Triple Baby Protection pentru că this baby (eu) are nevoie de protecţie la puterea a treia.

Pasul 3 – Hidratarea part 2

Apă, apă, apă, apă, apă.

Am primit acest water bottle de ziua mea, de la una dintre clientele mele de la Kangoo Jumps, încă eram atunci instructor la Cluj ! Hello, Alexandra Pop!

Eu mă străduiesc să beau cât mai multă apă. Nu are rost să vă mai spun cât de important este apa pentru că deja ştiţi. Sunt o stafidă cu picioare când nu beau apă şi simt că ceva îmi lipseşte. Tenul meu nu ar fi la fel dacă nu aş bea apă. Beţi apă fetelor, organismul vostru o să vă răsplătească!

Babe, tu ce metode de îngrijire a tenului ai? Mi-ar plăcea să ştiu!

Aştept mesajele voastre cu opinia voastră despre articolul de azi!

În altă ordine de idei, mâine mă întorc la sală. Abia aştept!

Leave a Reply

Your email address will not be published.